tisdag 9 juni 2009

Detta var dagen i Woodstock. Ivar och jag möttes vid Enterprise biluthyrning mellan 6:th och 7:th Av, W 24 St, kl 7 på morgonen denna fredag. Jag hade köpt en vägkarta så vi skulle kunna ha glädje av denna på vår tur. Jag var något nervös för hur det skulle bli att köra bil på Manhattan och Ivar skulle inte bli särskilt behjälplig. Han har inget körkort och ingen som helst vana att färdas i biltraffik. Däremot är han en hejare på tunnelbanan.

Vi satte av mot staden Bethel och åkte norrut över George Washington bridge till New Jersey-sidan. Ivar hade som tur var dragit ut en vägbeskrivning från Google maps. Vi körde ändå fel förstås och hamnade i ett industriområde någonstans. Vi gick in på en verkstad och fick hjälp av en oljig mekaniker. När vi körde efter hans beskrivning kom vi rätt igen på en gång.
Här närmar vi oss staden där allting hände för 40 år sedan.

Vi stannade i staden Bethel och käkade innan vi försiktigt närmade oss själva "siten" som ligger ett par kilometer nord-väst om stadskärnan. En bild av en klassisk plats innan man kommer fram som tål att jämföras med denna...

Inga kommentarer: